עורך דין לעתירות מנהליות
אחד הדברים המתסכלים ביותר שאנחנו, כאזרחים, עלולים להיתקל בו הוא החלטה בלתי סבירה של רשויות המדינה.
התחושה היא שאנחנו קטנים והרשות היא גדולה ושלמרות שההחלטה פוגעת בנו באופן ישיר, אין לנו איך לשנות אותה. כאשר ההחלטות הן סבירות ועומדות במבחן החוק לרוב לא נרגיש בבעיה, ונוכל לחיות איתן בשלום.
הבעיות מתחילות כאשר החלטה מסוימת נתפסת בעיננו כבלתי סבירה ובעיקר פוגעת בנו באופן מהותי. חשוב לדעת שיש מה לעשות עם המצב המתסכל הזה וניתן לערער ולנסות לשנות את החלטת הגוף המנהלי, גדול ככל שיהיה. עתירה מנהלית היא הדרך לעשות את זה ומומלץ להסתייע בעו"ד מומחה בעתירות מנהליות שמכיר את החקיקה על בורייה ויוכל לשכנע את בית המשפט לקבל את העתירה.
מהי עתירה מנהלית?
עתירה מנהלית היא למעשה כלי שעומד לרשות האזרח הקטן אל מול רשויות המדינה. עתירה מנהלית מוגשת בדרך לבית המשפט המחוזי שאחראי על פסיקה בעניינים מנהליים. ניתן להגיש עתירה כזו כאשר חשים חוסר צדק או פגיעה בשל החלטה של עירייה, מועצה, גוף ציבורי ועוד. זו יכולה להיות עתירה על גביית ארנונה שלא כחוק, צו הריסה, שלילת בקשה לבנייה או לחילופין מתן היתר בנייה שפוגע והחלטות נוספות שיישומן יפגע באזרח מסוים.
עו"ד מומחה בעתירות מנהליות
כאשר מגישים עתירה מנהלית מומלץ מאוד להסתייע בעו"ד בעל ניסיון. כמובן שזוהי לא חובה ותוכלו לעשות זאת גם לבדכם, אך ליווי וייצוג של איש מקצוע יכול לשפר את סיכויי קבלת העתירה. עו"ד יהונתן קמיל, בעל ניסיון רב בתחום של הגשת עתירות מנהליות, ישמח לעמוד לצידכם ולהילחם על האינטרסים שלכם אל מול הרשות שלקחה החלטה שפוגעת בכם.
איך מגישים עתירה מנהלית?
שימו לב שישנם כללים ברורים להגשת עתירה מנהלית ועליכם להקפיד לעמוד בהם. יש להגיש את העתירה בפרק זמן של לא יותר מ-45 יום מרגע שההחלטה פורסמה או מיום שהעותר קיבל הודעה על ההחלטה. במהלך העתירה יש להציג בפני ביהמ"ש את כל החומרים הרלוונטיים לנושא וכל דבר שיכול להעיד לטובתכם ולשכנע את השופטים לבטל את ההחלטה. הגשת העתירה המנהלית תכלול שלושה תצהירים : תצהיר אחד יכלול את פרטי העותר והמשיבים, התצהיר השני יכלול את העובדות של העתירה ובשלישי יהיו נימוקים משפטיים שיסבירו מדוע הוגשה העתירה. לבית המשפט ישנה אפשרות לאשר את העתירה ולבטל את החלטת הרשות או לחילופין לדחות אותה ולהותיר את ההחלטה בעינה.