חוק רישוי עסקים
רישוי עסקים – עקרונות ודגשים
מעצם ריבוי התחומים בהם יכולים לקום עסקים, החוק לרישוי עסקים מנסה לעשות סדר עד כמה שאפשר בכל תחום ותחום ומציג תקנות מפורטות כלליות אשר נוגעות לכל עסק באשר הוא ובאופן פרטני בתחומים שונים המחייבים את בעלי העסקים במשנה זהירות וקובע תקנות ספציפיות לאחריות: בעלי קייטנות, רוכלים, אולמות שמחה ועד עסקים לממכר אביזרי מין...
יש לזכור שמעבר לתקנות המפורטות בחוק החלות על כל עסק בישראל מחויבים בעלי העסקים לחוקי עזר עירוניים והחלטות של רשויות מקומיות בתחומן הם פועלים.
מפגעים העלולים לפגוע ברישוי עסק
כדי להמחיש מהם מפגעים שיוכלו לפגוע ברישוי עסק ניקח לדוגמא אולם אירועים. מקום אשר מארח בכל יום מאות אנשים ונקודות התורפה העלולות להימצא בו הן רבות ובאות מכיוונים שונים.
- אם במקום לא מותקנת מערכת גילוי וכיבוי אש הרי שגוף כמו שירותי הכבאות וההצלה לא יאשר את פעילות האולם וזה עוד לפני שבדקנו יציאות חירום ואפשרויות מילוט...
- היה ובטעות יוגשו משקאות אלכוהוליים לאורחים שטרם מלאו להם 18 שנה הרי שהתקיימה עבירה העלולה להביא לצו סגירה.
- אם תמצא חלילה בעיתיות במזון המוגש או באופן הכנתו הרי שניתן לקבל צו סגירה שיגיע דווקא ממשרד הבריאות
- לגני אירועים חוק ספציפי הנוגע לרמות הרעש ומחייב אותן לצורך רישוי עסק להתקין מערכות מדידת רעש. במקרה של חריגות עלול בעל אולם האירועים מתמודד מול המשרד לאיכות הסביבה.
פעילות עסק ללא רשיון
לא!!!! אנחנו ממש לא ממליצים להפעיל עסק ללא רשיון! החוק לרישוי עסקים מגדיר באופן ברור כי פעילות ללא רשיון או היתר זמני עלולה להוביל עד לעונש מאסר. מעבר לזה יש את הנושא הביטוחי – לכו תתווכחו עם חברת ביטוח על מקרה שקרה בזמן שעסקכם פעל ללא רישוי, הם כבר ידעו למצוא לכם את הסעיף שחתמתם עליו ומבטל את אפשרותכם "ליהנות" מפיצוי ביטוח.
לסיכום: האחריות המוטלת על בעלי עסקים היא רבה והחוק לרישוי עסקים בא לעזרתם ולהגנה על לקוחותיהם גם יחד. במשרד עורכי הדין של יהונתן קמיל אנו עוסקים במשפט מנהלי הכולל בין היתר נושאים של רישוי עסקים והגשת עתירות במקרים של צווי סגירה לעסקים.