צו סגירה משטרתי לעסק
בעלי עסקים בישראל פועלים תחת מסגרת חוקית ורגולציה הנוגעת לכל שלב כמעט בהתנהלותו היומיומית
בין יתר הגופים המפקחים והאוכפים נמצאת גם משטרת ישראל שבאה להגן על אזרחים ולמנוע המשך קיומן של עבירות (גם אם אינן מסכנות את הציבור). במקרה בו קיימת סכנה או עבירה כאמור בסמכות קצין משטרה להוציא צו סגירה מנהלי ולעצור את פעילות העסק לתקופה של עד 30 יום.
דרישות המשטרה לרישוי עסק
משטרת ישראל היא גוף ביצועי בעל סמכויות רבות ומלבד השמירה על הסדר והציות לחוק במה שנוגע לתפעול עסקים, בכל מה שקשור לנושא רישוי עסקים, מדובר במספר מצומצם של תחומים המצריך אישור של ממש מהמשטרה לצורך קבלת רשיון עסק ובהתאם להוראות החוק והמאפיינים של העסק הספציפי תבחן המשטרה את האפשרות להעניק רשיון להפעלת העסק.
סגירת עסק על ידי קצין משטרה
כאשר נשקפת סכנה לציבור מפעילות כזו או אחרת רשאי קצין משטרה לסגור עסק בסגירה מנהלית. זאת יכולה להיות צפיפות מסוכנת במתחם העסק, שאת יכולה להיות סגירה אשר תמנע המשך ביצוע עבירות אך הסיבה הנפוצה ביותר לסגירת עסקים היא מכירת אלכוהול – מכירת אלכוהול לקטינים או מכירה של משקאות משכרים מחוץ לשעות המותרות.
עתירה נגד צו סגירה משטרתי
הדרך להתמודדות עם צו סגירה משטרתי היא דרך עתירה בלבד, אז מגיע המקרה לפתחו של בית המשפט אשר אמור לקבוע את מידתיות הסגירה ביחס לעבירה שהביאה אליו (יש לזכור כי סגירה מנהלית לעסק היא צעד מניעתי ולא עונש!!!). אתרים משפטיים מציגים מקרים רבים של עתירות נגד צווים מנהליים של המשטרה אשר בוטלו במקום על ידי בית המשפט לאחר שניתנו ללא הצדקה או ללא ראיות מספיקות לביצוע עבירה.