נהיגה בשכרות
דבר ראשון שיש להבהיר בכל הקשור לנהיגה תחת השפעת אלכוהול הוא שתחושות הנהג אינן משנות דבר. הכוונה היא שגם אם להרגשתו של הנהג הוא כשיר לנהיגה, זה כלל לא משנה. מה שמשנה הוא הכמות שהוא שתה והאם היא נחשבת ע"י החוק כאפשרית לנהיגה או לא
נהג שנתפס נוהג בשכרות עלול להיתקל בעונשים כבדים שכן בית רשויות החוק רואות עבירה זו בחומרה רבה.
נהיגה בשכרות לנהג חדש
נהג המוגדר לפי החוק כנהג חדש נמצא "על הכוונת" יותר מנהגים וותיקים. הוא נמצא במעין תקופת מבחן שבמהלכה הוא מצוי תחת זכוכית מגדלת. מתוקף כך העונשים בהם ייתקל במידה ויעבור על חוקי התנועה צפויים להיות חמורים יותר. נהג חדש שנתפס על נהיגה בשכרות צפוי להיתקל בפסילת רישיון למשך תקופה ממושכת ובעונשים נוספים. בכל מקרה שכזה מומלץ להתייעץ בעו"ד מנוסה בדיני תעבורה בכדי שזה יבחן את כלל האפשרויות הקיימות להפחתת העונש. ניתן לציין גם כי נהגים חדשים ברובם קטינים וגם אקט של מכירת אלכוהול לקטין נחשב ללא חוקי.
כמה מותר לשתות לפני שעולים על ההגה?
כמות האלכוהול המותרת לשתייה לפני עלייה על הכביש אינה אחידה והיא תלויה במשתנים של משקל הגוף, חילוף החומרים, מצבו הבריאותי של הנהג ועוד. בדיקת ההמלצה הרווחת היא לא לשתות יותר מיחידת אלכוהול אחת לפני שמתכננים נהיגה. יחידת אלכוהול יכולה להיות כוסית יין, כוס בירה, כוס וויסקי ודברים מסוג זה.
עורך דין לנהיגה בשכרות
ייעוץ וליווי של עו"ד תעבורה אחרי שנתפסים נוהגים בשכרות הוא חשוב לאין שיעור. לעו"ד מיומן ומנוסה ישנם כלים רבים שיכולים לגרור הפחתה משמעותית בעונש ובמקרים מסוימים אף להוביל לביטולו.
עו"ד יהונתן קמיל, מנוסה בטיפול במקרי נהיגה תחת השפעת אלכוהול וישמח להעניק לכם ייעוץ כנה, שקוף, ישיר ומקצועי.